Urządzenia i Akcesoria
Dinkel-Walnuss-Stollen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 27 godz.
30 Scheiben
Składniki
-
Zucker100 g
-
Walnüsse, ohne Schale200 g
-
Wasser und etwas mehr zum Bestreichen140 g
-
Cranberrys, getrocknet250 g
-
Rum50 g
-
Milch150 g
-
Honig (20 g)1 EL
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Ei1
-
Salz½ TL
-
Zimt½ TL
-
Piment1 Msp.
-
Butter in Stücken250 g
-
Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten400 g
-
Puderzucker4 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
3 g
Kalorie
918 kJ /
219 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Stollen
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Sesamstollen
32 godz.
Zwetschgenmus
1 godz.
Pflaumen-Quark-Stollen
12 godz.
Birnen-Gewürz-Kuchen
1 godz. 10 min
Obstkuchen mit Quark-Öl-Teig
50 min
Rotweinstollen
48 godz.
Marzipanstollen
4 godz.
Quarkstollen
1 godz. 10 min
Mohnstollen
26 godz.
Christstollen, klassisch
4 godz.
Stollenhappen
50 min
Christstollen
12 godz.