Rendang de cordero

Rendang de cordero

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 porciones

Składniki

Pasta de especias
  • 1 cda de semillas de cilantro molidas
  • 45 g de aceite vegetal
  • 10 chiles de árbol secos sin semillas ni tallos
  • 2 chiles serranos rojos, sin semillas ni tallo
  • 10 g de té limón, fresco solamente el tallo
    1 ½ cdita de ralladura de limón verde
  • 80 g de cebolla morada en trozo
  • 2 dientes de ajo pelados
  • 15 g de pulpa de tamarindo
  • 1 ½ cdita de cúrcuma, en polvo
  • ½ cdita de sal fina
Cordero
  • 1000 g de pierna de cordero, sin hueso cortado en cubos
  • ¼ cdita de cúrcuma, en polvo
  • 400 g de leche de coco
  • ½ cdita de sal fina

Wartości odżywcze na 8 porciones

Kalorie 2504 kcal / 10520 kJ
Białko 200 g
Tłuszcz 176 g
Węglowodany 40 g
Błonnik 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...