Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta de especias
- 1 cda de semillas de cilantro molidas
- 45 g de aceite vegetal
- 10 chiles de árbol secos, sin semillas ni tallos
- 2 chiles serranos, rojos, sin semillas ni tallo
-
10
g de té limón, fresco, solamente el tallo
lub 1 ½ cdita de ralladura de limón verde - 80 g de cebolla morada, en trozo
- 2 dientes de ajo, pelados
- 15 g de pulpa de tamarindo
- 1 ½ cdita de cúrcuma, en polvo
- ½ cdita de sal fina
Cordero
- 1000 g de pierna de cordero, sin hueso, cortado en cubos
- ¼ cdita de cúrcuma, en polvo
- 400 g de leche de coco
- ½ cdita de sal fina
- Wartości odżywcze
- na 8 porciones
- Kalorie
- 10520 kJ / 2504 kcal
- Białko
- 200 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 176 g
- Błonnik
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Árbol de choux (Croquembouche)
2 Std.
Arroz al curry con camarones
40 Min
Espaguetis con albóndigas fantasmagóricos
1 Std. 25 Min
Satay de res
2 Std. 30 Min
Tom yum
40 Min
Wedge salad para 2
15min
Bisque de camarón
25 min
Tostadas de pulpo en mole amarillo
1h 30min
Salsa bruja
5min
Carcamusas de Toledo
45 Min
Ratatouille (Ratatouille) - Francia
1 Std. 20 Min
Huevos en cazuela
35min