Matjesrollen mit Sherry-Rotkrautfülle

Matjesrollen mit Sherry-Rotkrautfülle

4.2 5 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
8 Stück

Składniki

  • Rotkraut ohne Strunk, in Stücken
    200 g
  • rote Zwiebeln geviertelt
    60 g
  • Äpfel geschält, entkernt, in Stücken
    150 g
  • Kümmel, ganz "Feine Prise"
    1 TL
  • Salz
    ½ TL
  • Butter
    20 g
  • Rote Rüben-Saft etwas mehr zum Marinieren
    120 g
  • Sherry etwas mehr zum Marinieren
    70 g
  • Orangensaft, frisch gepresst
    50 g
  • Pfeffer, frisch gemahlen nach Geschmack
    2 - 3 Prisen
  • Matjesfilets, eingelegt (Gesamt ca. 450 g), siehe Tipp
    8
  • Mandelblättchen
    2 EL
  • Essig
    1 Spritzer
  • Preiselbeermarmelade
    50 g
  • Rucola
    30 - 50 g
  • Orangenschale, gerieben zur Dekoration

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 214 kcal / 899 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...