Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Gouda, in Stücken
- 100 g Zwiebeln, geviertelt
- 10 g Olivenöl
- 500 g Blattspinat, TK, aufgetaut und ausgedrückt (siehe Tipp)
- 2 TL Salz
- 1 Msp. Pfeffer, gemahlen
- 2 Msp. Muskat, gemahlen
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 30 g Butter, etwas mehr zum Einfetten
- 400 g Kohlrabi (ca. 2 Stück)
- 40 g Weizenmehl
- 400 g Milch
- 200 g Wasser
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 4 Paradeiser, groß
- 6 Lasagneblätter
- 200 g Schinken, in Scheiben
- 2 - 3 EL Sonnenblumenkerne (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2018 kJ / 482 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 9 g
Alternatywne przepisy
Spargelauflauf
1h 30min
Knusperkohlrabi mit Chili-Aioli
1sa 10 dk
Überbackene Cannelloni mit grüner Gemüsefüllung
1h 45min
Wirsing-Tomaten-Pasta
35 min
Paprika-Porree-Quiche
1h 40min
Erdäpfel-Spinat-Roulade
2h 30min
Porree-Kartoffel-Auflauf
1h 30min
Porree-Pilz-Quiche
2sa 10 dk
Blumenkohl-Spinat-Lasagne
1h 45min
Krautfleckerl aus dem Ofen
1 godz.
Kohlrabi-Kartoffel-Auflauf mit Basilikumsauce
1sa 10 dk
Kartoffel-Blumenkohl-Gratin
1 godz.