Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Azeite q.b. p/ untar
- 3 c. chá de sal
- 2 pitadas de pimenta
- 1800 g lombos de pescada cortados em pedaços
- 1 limão (raspa e sumo)
- 800 g água
- 1 espinha de pescada (300 g aprox.)
- 10 g salsa
- 100 g talo de aipo
- 100 g alho-francês, só a parte mais escura, cortada em pedaços
- 15 g coentros
- 60 g farinha
- 30 g manteiga
- 1 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1568.4 kJ / 374.9 kcal
- Białko
- 62.2 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 1370.4 mg
Alternatywne przepisy
Frango guisado com cogumelos
30 Min
Peru festivo
30 Min
Pescada com legumes ao vapor
50 Min
Arroz de pescada com alho-francês
35 dk
Strogonoff
40 dk
Peitos de frango recheados com legumes e batatas
1 Std. 5 Min
Gratinado de peixe
1 Std. 10 Min
Empadão de peixe e ervilhas
1sa 30 dk
Strogonoff
35 dk
Arroz de peru
4 Std. 50 Min
Medalhões de pescada a vapor com batatas novas e rabanetes
1sa
Empadão de arroz e carne
1 Std. 15 Min