Wersje kompatybilne
Sopa de Santa Teresinha à maneira da Margarida
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 35 g azeite
- 400 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos
- 100 g cenoura cortada em cubos
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo de caldo de galinha - 1 c. chá de sal
- 1200 g água
- 6 ovos
- 120 g arroz
- 200 g ervilhas descongeladas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1203.9 kJ / 287.8 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 480.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de agrião com ovo cozido
45min
Sopa de couve e batata
50min
Sopa de feijão-frade e espinafres
35min
Sopa de feijão-verde
35min
Sopa de entulho
1h 30min
Sopa de feijão-frade e agrião
30min
Sopa de feijão-verde com farinheira
35min
Sopa primavera
40min
Sopa da horta
55min
Juliana de legumes
40min
Sopa 2 feijões
45min
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35min