Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 200 g cenoura cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 250 g pimento vermelho cortado em pedaços
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 70 g alho-francês cortado em pedaços
- 40 g azeite
- 250 g tomate cortado em pedaços
- 6 ovos
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de orégãos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 581 kJ / 139 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fritata de brócolos e fiambre no forno
50 Min
Pudim de massa e legumes
1 Std. 10 Min
Strogonoff de legumes
30 Min
Empadão de legumes
1sa
Quiche de couve-flor
1sa
Quiche de pimentos, espinafres e queijos
1 Std. 15 Min
Tarte de legumes
1 Std. 15 Min
Tortilha de atum no forno
1sa 30 dk
Penne com curgete e molho de coentros
40 dk
Pudim de ervilhas com cenoura
1 Std. 25 Min
Salteado de legumes com massa folhada
50 Min
Calzone de legumes
1sa