Wersje kompatybilne
Lombo de borrego com chutney de legumes e batata corada
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g curgete cortada em cubos
- 60 g cebola
- 100 g pimento amarelo cortado em cubos
- 160 g cenoura cortada em cubos
- 80 g açúcar
- 20 g vinagre
- 1520 g água
- 2 c. chá de sal
- 500 g batatinhas novas cortadas em metades
- Óleo q.b. p/ fritar
- Azeite q.b. p/ saltear
- 4 lombos de borrego (180 g cada aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2112.9 kJ / 505 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 49.9 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.3 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 1270.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frango com brócolos e pimentos
35 min
Almôndegas de frango asiáticas
40 Min
Frango com alho e uvas
2 Std. 10 Min
Kebabs de borrego
3 Std.
Vitela tonnata
50 Min
Conchas de frango e tomate
40 Min
Bife à rolê
1 Std. 10 Min
Frango à espanhola com arroz de azeitonas
35 min
Frango satay com arroz jasmin
1 godz. 55 min
Frango asiático
40 Min
Croquetes de frango e batata-doce
1 Std. 10 Min
Frango cremoso com feijão-verde e cuscuz
25min