![Zeppole di San Giuseppe Zeppole di San Giuseppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/51F9721E-ABF4-47F0-B346-CC5BC89CEBF5/Derivates/7621193A-7C5D-4649-8A02-8CC748E466FE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pasticcera
- 200 g di zucchero
- 140 g di farina tipo 00
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- 1000 g di latte intero
- 4 uova medie
Impasto per zeppole al forno
- 250 g di acqua
- 180 g di burro a pezzi
- 1 cucchiaini rasi di sale
- 250 g di farina tipo 00
- 6 uova medie
Terminare la preparazione
- 50 g di zucchero
- 1 vasetto di amarene sciroppate
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 443 kJ / 106 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Cavatelli
1 Std. 30 Min
Pasta choux
2 Std.
Torta Babà napoletana
8h
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1 Std. 20 Min
Ciambelle graffe napoletane
2h 40min
Struffoli di Natale (TM6)
1 godz.
Paris Brest
3h 30min
Struffoli
1 godz.
Pastiera napoletana
15h
Chiacchiere
1h 35min
Fiocchi di neve
5 Std.
Panini napoletani
5h 20 min