Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de cebolla en 2 trozos
- 4 dientes de ajo
- 10 g de jengibre fresco
- 4 tiras de piel de lima (opcjonalnie)
- 15 g de aceite de girasol
- ½ - 1 chile rojo fresco (sin semillas) (opcjonalnie)
- 1 ½ cucharaditas de sal
- 2 pellizcos de pimienta molida
- 2 cucharaditas de cúrcuma molida
- 600 g de lomo de rape (sin piel ni hueso)
- 200 g de tomates pelados, en dados (2 cm)
- 150 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 668.2 kJ / 160 kcal
- Białko
- 24.8 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 4.7 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmón marinado al jengibre con salsa de cítricos y wasabi
48j
Pollo korma (India)
50min
Garbanzos thai con gambas, leche de coco y lemon grass
25 min
Pollo en salsa de yogur - India
35 Min
Pavo al curry con arroz
30min
Tayín de pollo
20 min
Salmón tikka con arroz basmati - India
25 min
Magret de pato con salsa de granada
45min
Calamares en salsa de jengibre y soja con arroz - China
40min
Tabulé - Líbano
2h 15min
Rape al estilo de Lekeitio
40min
Mejillones en curry blanco - Sri Lanka
30min