Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de cebolla en 2 trozos
- 4 dientes de ajo
- 10 g de jengibre fresco
- 4 tiras de piel de lima (opcjonalnie)
- 15 g de aceite de girasol
- ½ - 1 chile rojo fresco (sin semillas) (opcjonalnie)
- 1 ½ cucharaditas de sal
- 2 pellizcos de pimienta molida
- 2 cucharaditas de cúrcuma molida
- 600 g de lomo de rape (sin piel ni hueso)
- 200 g de tomates pelados, en dados (2 cm)
- 150 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 668.2 kJ / 160 kcal
- Białko
- 24.8 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 4.7 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalao con ajetes y pilpil
25 Min
Salmón marinado al jengibre con salsa de cítricos y wasabi
48h
Curry picante de pollo al ron con arroz basmati para dos
45min
Rape a la provenzal (Lotte à la provençale)
50 Min
Mejillones en curry blanco - Sri Lanka
30 Min
Magrets de pato con salsa de naranja y jengibre, puré de patata y judías verdes
1 Std. 10 Min
Cordero garam masala con arroz basmati
50 Min
Pollo korma (India)
50 Min
Curry de gambas
30 Min
Sopa picante de coco y langostinos
30 Min
Gazpacho con cúrcuma
2 Std.
Pollo en salsa de yogur - India
35min