One pot pasta saumon-épinard

One pot pasta saumon-épinard

4.0 297 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 portions

Składniki

  • 1 gousse d'ail
  • 20 g de beurre
  • 200 g de pousses d'épinards frais
  • 400 g d'eau
  • 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de graines d'anis vert
  • 350 g de pâtes fraîches aux œufs, type pappardelle ou tagliatelle
  • 300 g de saumon frais coupé en dés (1 cm)
  • le jus d'un citron jaune
  • 10 brins de ciboulette fraîche ciselés

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 175.2 kcal / 732.2 kJ
Białko 19.2 g
Tłuszcz 14.8 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 3.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...