Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 3 pincées d'origan déshydraté
- 20 g d'huile d'olive
- 700 g de tomates mûres, coupées en quatre
- 300 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 15 feuilles de basilic frais
- 350 g de pâtes sèches, type torsades
- 50 g de fromage, râpé
- 6 tranches de jambon cru, taillées en lanières
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1392.7 kJ / 333.2 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torsades colorées aux petits légumes et poulet
20 min
Pâtes à la feta, tomates et olives
25min
Macaroni à la bolognaise
35min
Pesto-tomates confites
15min
Pâtes au thon
30min
Penne au pesto et jambon cru
15min
L'incontournable sauce bolognaise
50min
Farfalle aux couleurs italiennes
30min
Tortellini au bouillon, tomate et basilic
25min
One pot pasta aux tomates cerise et pesto
30min
Sauce napolitaine
1h
Risotto à la tomate et au parmesan WW (ex- Weight Watchers®)
30min