Poulet aux olives, citron et tagliatelle

Poulet aux olives, citron et tagliatelle

4.4 109 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

  • 10 g de gingembre frais
  • 100 g d'oignons jaunes coupés en deux
  • 20 g d'huile d'olive
  • 4 cuisses de poulet hauts de cuisse et pilons séparés
  • 40 g de jus de citron
  • 120 g d'olives vertes dénoyautées
  • 600 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de volaille
  • 20 g d'écorce de citron confit coupée en brunoise
  • 250 g de pâtes fraîches aux œufs, type tagliatelle
  • 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 3 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts

Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 43.3 g
Kalorie 2086 kJ / 498 kcal
Tłuszcz 24.3 g
Błonnik 3.5 g
Węglowodany 25.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...