Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 350 g di farina 380 w + q.b. per infarinare (vedere varianti)
- 130 g di cubetti di ghiaccio
- 15 g di lievito di birra fresco
- 45 g di burro a pezzi (1-2 cm)
- 5 g di sale
- 10 g di zucchero semolato
- 200 g di mozzarella, strizzata
Terminare la preparazione
- 150 g di concentrato di pomodoro
- 1 cucchiaino di origano secco
- olio extravergine di oliva q.b. per spennellare
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 506 kJ / 121 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Corona di pan di pizza
4 Std.
Fiocchi
7h 30min
Crostini dorati
4h 30min
Mini soufflé
1sa 15 dk
Salatini würstel ed Emmental
1sa
Focaccia con salsiccia
1 Std. 50 Min
Mini tortini alla pizzaiola
55min
Millefoglie pepe e origano
4h 30min
Grissoni rustici saporiti
1 Std. 40 Min
Brioche con tacchino arrosto e pomodoro fresco
5 godz. 30 min
Focaccia a sorpresa
2 Std.
Bottoncini al latte semidolci
5óra 10p