![Fagottini con cuore di cioccolato e salsa alle ciliegie Fagottini con cuore di cioccolato e salsa alle ciliegie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6078639A-28E1-4BDA-9225-AD5DB49973D0/Derivates/79175554-60B8-4741-96BD-613038917807.jpg)
Wersje kompatybilne
Fagottini con cuore di cioccolato e salsa alle ciliegie
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fagottini al cioccolato
- 120 g di latte
- 30 g di zucchero
- 20 g di burro + q.b. per imburrare
-
20
g di lievito di birra fresco, sbriciolato
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato (8 g) - 280 g di farina tipo 00
- ¼ di cucchiaino di sale
- 1 uovo
- 16 pezzetti di cioccolato (circa 100 g)
- 500 g di acqua
Salsa alle ciliegie
- 600 g di ciliegie snocciolate fresche o congelate
- 10 - 15 g di amido di mais (maizena)
- 30 - 40 g di zucchero, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 663 kJ / 158 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Mini hamburger di tonno
3h 40min
Tartufini al cocco
2 Std. 10 Min
Torta al cioccolato cotta a vapore con panna montata
1 Std. 10 Min
Pastiera cioccolato e Rum con coulis di fragole
3h 30 min
Torta alla birra stout
3h 40min
Tegole al cacao con mandorle
12h 30min
Salsa ai porri caramellati
30 Min
Torta Bimby®
1h 50min
Girelle integrali al tonno e ceci
8h
Semifreddo alla panna con lamine di cioccolato
8h 45min
Panini cotti a vapore
2 Std. 10 Min
Gelato ai pinoli e caffè
8h 30 min