Wersje kompatybilne
Fagottini con cuore di cioccolato e salsa alle ciliegie
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fagottini al cioccolato
- 120 g di latte
- 30 g di zucchero
- 20 g di burro + q.b. per imburrare
-
20
g di lievito di birra fresco, sbriciolato
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato (8 g) - 280 g di farina tipo 00
- ¼ di cucchiaino di sale
- 1 uovo
- 16 pezzetti di cioccolato (circa 100 g)
- 500 g di acqua
Salsa alle ciliegie
- 600 g di ciliegie snocciolate fresche o congelate
- 10 - 15 g di amido di mais (maizena)
- 30 - 40 g di zucchero, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 663 kJ / 158 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Salmone al coriandolo
40 min.
Rotolo di pollo e pancetta alla fontina
1h 35min
Tartufi al cioccolato e crema al Whisky
1h 10 min.
Colomba Piña Colada
1h 30 min.
Corona di orsetti
3h
Delizia alla fragola di Plougastel
4 godz. 55 min
Cheesecake al forno con fagiolini
2h
Mattonella allo yogurt con mirtilli
6h 20min
Spiedini di frutta e cioccolato
30min
Pan coniglio
5h 5 min.
Panini al curry e ricotta
2h 35min
Delizia al cioccolato
40 min.