Wersje kompatybilne
Girelle alle nocciole con crema alla crescenza e prosciutto crudo
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta biscotto alle nocciole
- 20 g di nocciole sgusciate e spellate
- 80 g di farina tipo 00
- 6 uova
- 40 g di burro sciolto
- ½ cucchiaino di sale
- ½ bustina di lievito in polvere per torte salate
Farcitura
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 250 g di crescenza
- 1 cucchiaio latte
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 150 g di prosciutto crudo a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1682 kJ / 402 kcal
- Białko
- 24.2 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 28.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Brutti ma buoni di patate
55p
Mousse al lime con cremoso alle fragole
3h 30min
Cuore di cheesecake ai lamponi
7 Std.
Girelle alla paprika con ricotta e pomodorini
7h 30min
Girelle alle erbe con bresaola
8 godz.
Mini valdostane al kamut
1 godz. 5 min
Filetto in crosta di patate
2 Std. 15 Min
Pan di Spagna salato pomodori, crudo e mozzarella
3h 30min
Piccoli tramezzini farciti
50 Min
Girelle al gorgonzola e mortadella
8 godz.
Cheesecake cioccolato e caffè
2h 40min
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45 Min