Urządzenia i Akcesoria
Dinkel-Cantuccini
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
65 Stück
Składniki
-
Dinkelkörner250 g
-
Zitrone, unbehandelt Schale fein abgerieben1
-
Orange, unbehandelt Schale fein abgerieben1
-
Salz1 Prise
-
Weinstein-Backpulver1 TL
-
Zimt2 TL
-
Rohrzucker170 g
-
Eier2
-
Butter weich30 g
-
110 g WalnusshälftenMandeln110 g
-
Mehl zum Ausrollen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
1 g
Kalorie
167 kJ /
40 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Advent, Advent!
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Hafer-Nuss-Taler
50 min
Ingwerkipferl
3 godz.
Baseler Leckerli
2 godz. 10 min
Feigen-Mandel-Cantuccini
1 godz.
Schoko-Cantucci mit Pistazien
2 godz.
Biberle
1 godz.
Spekulatiusrollen
4 godz.
Nuss-Cranberry-Cantuccini
2 godz. 30 min
Würzige Printen
1 godz.
Lebkuchen-Cantuccini
1 godz. 30 min
Dinkel-Walnuss-Bürlis
12 godz.
Körner-Bürli
12 godz.