Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 2 Zweige Rosmarin, abgezupft
- 2 Zweige Thymian, abgezupft
- 50 g Oliven, grün, entsteint
- 500 g Dinkelmehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 3 TL Salz
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 300 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Einstreichen
- 1 EL Backmalz (opcjonalnie)
- grobes Salz (Hagelsalz)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 854 kJ / 204 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bürli mit Roggen
12h
Weinknorzen (Weinreben)
17 Std. 35 Min
Astra-Schrippen
2h 50min
Eckbrötchen mit Sonnenblumenkernen
14 Std.
Kleiner Laugenkranz
2sa 10 dk
Ciabattabrötchen
1h 40min
Dinkel-Seelen
9h
Krustis
3h 30min
Baguette Rustica
4h 20min
Joghurtbrötchen mit Sesam und Mohn
14 Std.
Allgäuer Seelen
1h 20min
Luftige Brötchen
2 Std.