Urządzenia i Akcesoria
Rosmarin-Heidesand
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz.
65 Stück
Składniki
-
Zucker230 g
-
Zitronenschale Bio (1 x 4 cm), dünn abgeschält1 Streifen
-
Rosmarin abgezupft3 Stängel
-
Fleur de Sel½ TL
-
Butter weich, in Stücken200 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
Ei1
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten320 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
1 g
Kalorie
222 kJ /
53 kcal
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 3/2017
47 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Parmesan-Shortbread mit Fenchel und Chili
1 godz. 25 min
Heidesand
1 godz. 45 min
Aprikosen-Mokka-Kekse
2 godz. 40 min
Pecannuss-Parmesan-Plätzchen
1 godz.
Lavendel-Shortbread
1 godz.
Waldorfsalat mit Cranberrys
20 min
Apfel-Rosmarin-Crumble mit Zimt-Zabaglione
45 min
Ginger Giants
2 godz. 20 min
Mallorquinischer Mandelkuchen
1 godz. 30 min
Brauner Kuchen
7 godz. 40 min
Erdnuss-Ingwer-Kekse
2 godz. 40 min
Gewürzspekulatius
1 godz. 40 min