![Farro Salad with Cucumber Yogurt Dressing Farro Salad with Cucumber Yogurt Dressing](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/018bafd8-08b3-47e1-bc28-dc4036346988/Derivates/13edffb4-9311-461c-b73b-94ce83c0b0df.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
3 ½
oz farro
lub 3 ½ oz wheat berries - 30 oz water, plus extra to fill to 1 liter mark
- 1 ½ tsp salt, divided, to taste
- 2 green onions, in pieces (1 in.)
- 10 fresh mint leaves, plus extra to garnish
- 4 oz English cucumber, in pieces (1 in.)
- ½ oz lemon juice
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to garnish
- ¼ tsp ground cumin
- 6 oz plain Greek yogurt
- 4 large eggs, cold
- 16 oz salad greens
- radishes, sliced thin, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 958 kJ / 229 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 546 mg
Alternatywne przepisy
Spring Greens and Grapefruit Salad
30 Min
Gozleme Stuffed Pockets (Paul)
2h 5min
Cauliflower Tabbouleh
10 Min
Mushroom Ragu with Zoodles
40 Min
Cauliflower Steaks
45min
Apple and Cranberry Farro Salad
35min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55 Min
Ratatouille with Pecorino
1 Std. 5 Min
Super Green Juice
10 Min
Sautéing 16 oz Brussels Sprouts
30 Min
Southwest Quinoa
40 Min
Asian Rice and Vegetable Sauté (TM6)
45min