Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo parmesão cortado em pedaços
- 1500 g água
- 2 c. chá de sal
- 15 g azeite, mais q.b. p/ temperar
- 400 g brócolos, só os floretes
- 250 g esparguete
- 150 g alcaparras
- Pimenta q.b. p/ temperar
- 250 g queijo ricota
- 150 g natas
- 1 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2488.6 kJ / 594.8 kcal
- Białko
- 24.2 g
- Węglowodany
- 58.5 g
- Tłuszcz
- 30.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.7 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 2333.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa com cogumelos e bacon
50 min
Massa cremosa com grão-de-bico e ovo escalfado
1u. 15min
Massa fria com pesto de favas
35 min
Penne com brócolos e tomate seco sem glúten
50 min
Tagliatelle com cogumelos salteados
40 min
Massa com chouriço e feta
35 min
Farfalle com curgete e limão
45min
Massa com bacon, ervilhas e manjericão
40 min
Salada russa de massa com molho tártaro
1h 20min
Salada de massa grega
30min
Massa com alho e tomate
55 min
Massa com espinafres e fiambre no forno
40 min