Urządzenia i Akcesoria
Moroccan lamb meatballs with batbout flatbreads
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 portions
Składniki
Batbout
-
water320 g
-
white sugar30 g
-
dried instant yeast1 tsp
-
olive oil20 g
-
plain flour250 g
-
wholemeal plain flour80 g
-
semolina240 g
-
salt1 ½ tsp
Lamb meatballs
-
garlic cloves4
-
fresh mint leaves only2 - 3 sprigs
-
lamb mince500 g
-
ground black pepper½ tsp
-
paprika2 ½ tsp
-
ground cumin2 tsp
-
salt1 ½ tsp
-
ground cayenne pepper1 tsp
-
fresh flat-leaf parsley leaves only6 sprigs
-
canned chopped tomatoes800 g
-
white sugar1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Białko
43 g
Kalorie
3730.3 kJ /
888.2 kcal
Tłuszcz
26.4 g
Błonnik
10.8 g
Węglowodany
114.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bhuna gosht
1 godz. 20 min
Lamb and feta meatballs
30 min
Lamb Moussaka
1 godz. 30 min
Cajun chicken schnitzel and slaw
45 min
Lamb spezzatino
1 godz. 45 min
Beef, apricot and pine nut pastilla
1 godz. 20 min
Rogan josh
1 godz. 35 min
Koththu roti
1 godz. 5 min
Salmon kabsa
40 min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1 godz. 40 min
Bamia (okra and meat stew)
55 min
Moroccan chicken with couscous
45 min