Wersje kompatybilne
Moroccan lamb meatballs with batbout flatbreads
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Batbout
- 320 g water
- 30 g sugar
- 1 tsp dried instant yeast
- 20 g olive oil
- 250 g plain flour
- 80 g wholemeal flour
- 240 g semolina
- 1 ½ tsp salt
Lamb meatballs
- 20 g olive oil, plus extra for greasing and frying
- 4 garlic cloves
- 2 - 3 sprigs fresh mint, leaves only
- 500 g lamb mince
- ½ tsp freshly ground black pepper
- 2 ½ tsp paprika
- 2 tsp ground cumin
- 1 ½ tsp salt
- 1 tsp ground cayenne pepper
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 800 g canned chopped tomatoes
- 1 tsp sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 3730.3 kJ / 888.2 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 114.1 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
- Błonnik
- 10.8 g
Alternatywne przepisy
Moroccan harira soup with chicken
55min
Spiced lamb pie
40 min
Lamb Moussaka
1h 30min
Layered lamb curry
1h
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1h 5min
Lamb sfiha
1 Std. 20 Min
Moroccan chicken with couscous
1h 5min
Salmon kabsa
40 min
Harissa lamb with green couscous
40 min
Piri-piri spatchcock chicken
1h 30min
Spiced lamb flatbread
2h
Paprika chicken with sour cream sauce
1 Std. 15 Min