Urządzenia i Akcesoria
Lemon meringue ice-cream cake
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 13 godz. 15 min
12 slices
Składniki
Lemon curd
-
caster sugar200 g
-
freshly squeezed lemon juice240 g
-
unsalted butter cut into pieces160 g
-
eggs4
Ice-cream
-
caster sugar120 g
-
egg yolks3
-
pouring (whipping) cream750 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
sea salt1 pinch
Sponge base
-
unsalted butter to grease
-
caster sugar70 g
-
eggs2
-
natural vanilla extract1
-
self-raising flour70 g
Swiss meringue topping
-
caster sugar240 g
-
egg whites6
-
cream of tartar¾ tsp
-
natural vanilla extract1 tsp
-
sea salt1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
172.5 mg
Białko
7.1 g
Kalorie
2571.2 kJ /
614.5 kcal
Tłuszcz
37.2 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
22.3 g
Węglowodany
65.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pistachio and lemon curd cake
1 Std. 15 Min
Macadamia chocolate cookies
45 Min
Pears on Orange Syrup
Keine Bewertungen
Mini Jamaican style ginger bundts
25 Min
Boiled Eggs
20 Min
Ajvar (capsicum and eggplant dip)
50 Min
"Viennetta" Vanilla ice cream
8 Std. 50 Min
Chocolate Basque cheesecake
2 Std.
Homemade toasted muesli
30 Min
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15 Min
Chewy chocolate brownies
35 Min
Melting moments with lemon cream
45 Min