Urządzenia i Akcesoria
Koeksisters
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
30 pieces
Składniki
Syrup
-
water600 g
-
white sugar800 g
-
cream of tartar½ tsp
-
fresh ginger peeled and cut into slices3 cm
-
lemon (5 mm thick)2 slices
-
cinnamon quills3
Dough
-
plain flour plus extra to dust500 g
-
baking powder20 g
-
salt1 pinch
-
butter cut into pieces60 g
-
eggs2
-
full cream milk250 g
-
vegetable oil to fry1500 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
69 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
1038.6 kJ /
248.2 kcal
Tłuszcz
9.2 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
40.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Boerewors
40 min
Malva Pudding
55 min
Malva pudding
50 min
Mealie bread
55 min
Koeksisters
3 godz. 5 min
Biltong, Mushroom and Feta Paptert
1 godz. 15 min
Malva Pudding
55 min
Milk tart
3 godz.
Biltong Scones
45 min
Traditional bobotie
1 godz. 30 min
Vetkoek (fet-cook)
1 godz. 35 min
Buttermilk rusks
29 godz. 25 min