Urządzenia i Akcesoria
Koeksisters
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
30 pieces
Składniki
Syrup
-
water600 g
-
white sugar800 g
-
cream of tartar½ tsp
-
fresh ginger peeled and cut into slices3 cm
-
lemon (5 mm thick)2 slices
-
cinnamon quills3
Dough
-
plain flour plus extra to dust500 g
-
baking powder20 g
-
salt1 pinch
-
butter cut into pieces60 g
-
eggs2
-
full cream milk250 g
-
vegetable oil to fry1500 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
69 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
1038.6 kJ /
248.2 kcal
Tłuszcz
9.2 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
40.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Don Pedro
5 min
Bunny chow
45 min
Milk tart
3 godz.
Malva pudding
50 min
Cheesy Beer Sauce
30 min
Mealie bread
55 min
Sticky buns with brown sugar glaze
2 godz. 30 min
Malva Pudding
55 min
Traditional bobotie
1 godz. 30 min
Jam and coconut tarts
1 godz. 10 min
Vetkoek (fet-cook)
1 godz. 35 min
White chocolate fudge
3 godz. 10 min