Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Syrup
- 600 g water
- 800 g white sugar
- ½ tsp cream of tartar
- 3 cm fresh ginger, peeled and cut into slices
- 2 slices lemon, (5 mm thick)
- 3 cinnamon quills
Dough
- 500 g plain flour, plus extra for dusting
- 20 g baking powder
- 1 pinch salt
- 60 g butter, cut into pieces
- 2 eggs
- 250 g full cream milk
- 1500 g vegetable oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 971.1 kJ / 231.2 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 39.5 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 400.3 mg
Alternatywne przepisy
Vetkoek (fet-cook)
1h 35 min.
Traditional bobotie
1 godz. 30 min
Malva Pudding
55 min
Koeksisters
3 godz. 5 min
Bunny Chow with Durban Curry
3h
Biltong, Mushroom and Feta Paptert
1h 15min
Tin Can Mealie Bread
25 min
Milk tart
3h
Malva pudding
50 min
Buttermilk rusks
29 Std. 25 Min
Mealie bread
55 min
Milk Tart
8h 45min