![Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon) Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/614E147A-7769-43E1-B286-F1FBAEC5735B/Derivates/a4d5543d-eded-4226-aab7-2c02d74c8d8e.jpg)
Wersje kompatybilne
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pear sorbet
- 4 pears, ripe, peeled, halved and cored (approx. 600 g - see Tips)
- ½ vanilla pod, seeds scraped and reserved
- 4 tsp lemon juice
- water, for sous vide
- 30 g lemon juice (approx. ½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder (see Tips)
- 120 g caster sugar
Butterscotch panna cotta
- 3 gelatine sheets
- ice cold water, for soaking (approx. 350 g)
- 70 g brown sugar
- 90 g golden syrup
- 325 g pouring (whipping) cream
- 150 g milk
Caramel sauce
- 100 g brown sugar
- 100 g thickened cream
- lemon juice, a few drops
- hokey pokey (honeycomb), to serve (see Tips)
- fresh raspberries, to serve
- fresh mint, leaves only, to decorate (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2539.4 kJ / 604.6 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 87.7 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.1 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 144.8 mg
Alternatywne przepisy
Panna cotta
6 godz. 15 min
Choux pastry
2 Std.
Sticky toffee puddings
1hod.
Orange and passionfruit Eton mess
2 Std. 50 Min
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1hod. 10min
Nougat glacé with raspberry coulis
24 Std. 25 Min
Lemon and white chocolate lava cakes
30min
Traditional crème brûlée
25 Std.
Butterscotch sauce
10 Min
Sticky date pudding
1 godz. 30 min
Portuguese-style custard tarts
40min
Pavlova
6h