Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almond and carrot cakes
- 100 g grapeseed oil, plus extra for greasing
- 220 g blanched almonds
- 300 g carrot, cut into pieces
- 1 tsp natural vanilla extract
- 3 eggs
- 150 g light brown sugar
- 2 tsp gluten free baking powder
- 2 tsp ground cinnamon
- 2 tsp ground ginger
- 1 pinch sea salt
Frosting
- 30 g shelled unsalted pistachio nuts
- 30 g walnuts
- 80 g raw sugar
- ½ orange, zest only, no white pith
- 100 g unsalted butter, cut into pieces, softened
- 200 g cream cheese, softened
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2636.2 kJ / 630.1 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 41.1 g
- Tłuszcz
- 49.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.3 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 266.8 mg
Alternatywne przepisy
Mini apple crumble cakes
1 godz. 15 min
Mini fruit cakes
25 Std. 40 Min
Orange yoghurt cake (Diabetes)
1 godz.
Rhubarb, orange and almond Cake
1 godz. 30 min
Banana and oatmeal energy bars
35min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1 godz. 10 min
Grisons barley soup
1 godz. 15 min
Banana oat clusters
55 min
Thirty second whole orange cake
1 godz. 15 min
Grated carrot salad (Thermomix® Cutter)
5 min
Caribbean carrot cake
2 godz. 10 min
Better banana cake
45min