Urządzenia i Akcesoria
Tropical upside down pineapple cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 portions
Składniki
-
salted butter plus extra to grease50 g
-
brown sugar80 g
-
fresh pineapple ripe, peeled, cored and thinly sliced1
-
eggs2
-
grapeseed oil100 g
-
caster sugar150 g
-
yoghurt100 g
-
coconut milk200 g
-
coconut essence¼ tsp
-
plain flour300 g
-
baking powder2 tsp
-
sea salt2 pinches
-
whipped cream to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
126.1 mg
Białko
4.6 g
Kalorie
1485.3 kJ /
355 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
49.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Christmas cake
196h 35min
Little citrus puddings (Diabetes)
24h 30min
Orange Curd Tart
1h 20min
Pineapple Upside Down Cake
1h 15min
Quince tart
1h 10min
Magnolia Kitchen orange and cardamom shortbread
2h
Elly Berryman's plum shortcake
1h
Pineapple passionfruit tart
4h 30min
Mini Jamaican style ginger bundts
25min
Magnolia Kitchen red velvet cakes with vanilla cream cheese icing
1h 15min
Date and nut loaf
1h 20min
Caribbean carrot cake
2h 10min