Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g tahini
- ½ tsp salt, plus extra to taste
- 2 garlic cloves
- 100 - 200 g water (see Tips)
- 100 - 120 g lemon juice, to taste
- 1 sprig fresh parsley, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 437 g
- Kalorie
- 5125.1 kJ / 1224.9 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 52.3 g
- Tłuszcz
- 107.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 19.2 g
- Sód
- 1403.7 mg
Alternatywne przepisy
Mouhallabieh (milk pudding)
4 Std. 30 Min
Fatayer (spinach turnovers)
1h 35min
Chicken moghrabieh
25 Std. 15 Min
'Qamar el-din' juice
5 Min
Milk pudding (mouhallabieh)
15 Min
Tahini dip (tarator)
5 Min
Garlic dip (toum)
15 Min
Spinach turnovers (fatayer)
1h 25min
Raw kibbeh
15 Min
Poppy seed torte
5h
Linseed crackers with mutabbal beitinjan (eggplant dip)
16 Std. 20 Min
Falafel
25h 30min