Urządzenia i Akcesoria
Tarator (tahini dip)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
437 g
Składniki
-
tahini200 g
-
salt plus extra to taste½ tsp
-
garlic cloves2
-
water (see Tips)100 - 200 g
-
lemon juice to taste100 - 120 g
-
fresh parsley leaves only1 sprig
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 437 g
Sód
1403.7 mg
Białko
35 g
Kalorie
5125.1 kJ /
1224.9 kcal
Tłuszcz
107.9 g
Błonnik
19.2 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Węglowodany
52.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Prune jam
55 min
Lentil purée (Moujadarra)
1 godz. 20 min
Baharat spice mix
5 min
Kashta cream
10 min
Berry halva semifreddo
4 godz. 10 min
Arabian ice cream
10 godz. 25 min
Spiced rice pudding (meghli)
50 min
Fatayer (spinach turnovers)
1 godz. 35 min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 godz. 30 min
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1 godz. 10 min
Falafel
25 godz. 30 min
Traditional hommus
25 godz. 5 min