Urządzenia i Akcesoria
Fluffy ricotta pancakes
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 35 min
12 portions
Składniki
-
ricotta (see Tips)440 g
-
caster sugar20 g
-
full cream milk180 g
-
eggs separated4
-
plain flour180 g
-
baking powder1 tsp
-
sea salt1 pinch
-
unsalted butter melted for greasing and extra for frying
-
icing sugar to dust
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 12 portions
Sód
1390.3 mg
Białko
109.9 g
Kalorie
8161.4 kJ /
1950.6 kcal
Tłuszcz
84.3 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
45.2 g
Węglowodany
182 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Poppy seed strudel
3 godz. 15 min
Gin and cucumber icy poles
24 godz. 15 min
Berry and yoghurt icy poles (12 months+)
24 godz. 10 min
Classic Pancakes
50 min
Allergen Free Melted Chocolate
10 min
Souffle pancakes with berries
40 min
Apple, date and banana porridge (first foods)
15 min
Chewy Cacao Amaretti Cookie Kisses
1 godz. 25 min
Mini triple layer bundts
35 min
Tuna sushi rolls
1 godz. 25 min
Lemon and thyme mocktail
1 godz.
Better-for-you banana pancakes
30 min