![Fluffy ricotta pancakes Fluffy ricotta pancakes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/74ab2d9ae78197d75188b692c5a4c31b/Derivates/2e1354b7f3ccc021ff3eeb8e82f420bdd99f4d2f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 440 g ricotta (see Tips)
- 20 g caster sugar
- 180 g full cream milk
- 4 eggs, separated
- 180 g plain flour
- 1 tsp baking powder
- 1 pinch sea salt
- unsalted butter, melted for greasing and extra for frying
- icing sugar, to dust
- Wartości odżywcze
- na 12 portions
- Kalorie
- 8161.4 kJ / 1950.6 kcal
- Białko
- 109.9 g
- Węglowodany
- 182 g
- Tłuszcz
- 84.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 45.2 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 1390.3 mg
Alternatywne przepisy
Cauliflower Mash
25min
Persian honeycomb bark
1 godz. 30 min
Black Tahini
20min
Frozen yoghurt bark (Thermomix® Cutter)
6 Std. 10 Min
Banana bread
1 godz. 40 min
Green mango shake
5 min
Café-style banana bread
1h 45min
Artisan potato bread
2h 5min
Hazelnut banana bread
1 godz. 15 min
Edna's lemon curd teacake
40 min
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26 Std. 10 Min
Better-for-you banana pancakes
30 min