Urządzenia i Akcesoria
Fluffy ricotta pancakes
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 35 min
12 portions
Składniki
-
ricotta (see Tips)440 g
-
caster sugar20 g
-
full cream milk180 g
-
eggs separated4
-
plain flour180 g
-
baking powder1 tsp
-
sea salt1 pinch
-
unsalted butter melted for greasing and extra for frying
-
icing sugar to dust
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 12 portions
Sód
1390.3 mg
Białko
109.9 g
Kalorie
8161.4 kJ /
1950.6 kcal
Tłuszcz
84.3 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
45.2 g
Węglowodany
182 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
High protein natural yoghurt (Diabetes, TM6)
34 godz. 20 min
Pistachio and lemon individual tiramisu
6 godz. 30 min
Ricotta gnocchi "ripassati" with lemon-sage butter and pumpkin puree
4 godz.
Maple Oatmeal with Apples and Blueberries
20 min
Pastelera de choclo (corn pudding)
1 godz.
Berry and polenta porridge
20 min
Antonio Bachour: Chocolate and Raspberry Heart Cookies (Metric)
9 godz.
Polenta
25 min
Classic Polish 'tort'
2 godz. 25 min
Ajvar (capsicum and eggplant dip)
50 min
Tuna sushi rolls
1 godz. 25 min
Dutch baby pancake with fruit and yoghurt
35 min