Urządzenia i Akcesoria
Fluffy ricotta pancakes
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 35 min
12 portions
Składniki
-
ricotta (see Tips)440 g
-
caster sugar20 g
-
full cream milk180 g
-
eggs separated4
-
plain flour180 g
-
baking powder1 tsp
-
sea salt1 pinch
-
unsalted butter melted for greasing and extra for frying
-
icing sugar to dust
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 12 portions
Sód
1390.3 mg
Białko
109.9 g
Kalorie
8161.4 kJ /
1950.6 kcal
Tłuszcz
84.3 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
45.2 g
Węglowodany
182 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Baked Eggs on Spiralized Vegetables
Brak ocen
Cheesy roasted vegetable muffins
Brak ocen
Ghostly Pizza
2 godz. 10 min
Waffles
25 min
Carrot cake overnight oats (Diabetes)
1 godz.
Banana bread
1 godz. 40 min
Cacao banana porridge
15 min
Polenta, mandarin and almond cake
2 godz. 35 min
Ricotta pancakes with fruit compote and yoghurt
1 godz. 25 min
Pizza Waffles
1 godz. 15 min
Mini Classic Polish "torts"
2 godz. 30 min
Better-for-you banana pancakes
30 min