Urządzenia i Akcesoria
Galaktoboureko
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
12 portions
Składniki
Syrup
-
caster sugar220 g
-
water110 g
-
lemon rind thinly peeled1
-
freshly squeezed lemon juice40 g
-
ground cinnamon1 pinch
-
whole cloves2 tsp
-
cinnamon quills3 - 4
Custard
-
unsalted butter plus extra to grease and 150 g melted, to brush1 tsp
-
egg yolks6
-
caster sugar180 g
-
fine semolina180 g
-
milk1500 g
-
natural vanilla extract2 tsp
-
filo pastry12 sheets
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
160.8 mg
Białko
8.4 g
Kalorie
1472.5 kJ /
351.9 kcal
Tłuszcz
7.6 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
63.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ossobuco Milanese
3 godz. 25 min
Hot Dog Buns
2 godz.
Individual chicken wellingtons with mustard tarragon sauce
1 godz. 35 min
Fresh fruit tart (Thermomix® Cutter, using modes)
5 godz. 55 min
Lime and coconut mini bundts
40 min
Seeded pastry
15 min
Crème pâtissière
15 min
Rizogalo (Greek rice pudding)
1 godz. 10 min
Spanish green lentil and chorizo soup
12 godz. 45 min
Mini Jamaican style ginger bundts
25 min
Crème anglaise
15 min
Brioche fruit tarts
4 godz.