Urządzenia i Akcesoria
Galaktoboureko
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
12 portions
Składniki
Syrup
-
caster sugar220 g
-
water110 g
-
lemon rind thinly peeled1
-
freshly squeezed lemon juice40 g
-
ground cinnamon1 pinch
-
whole cloves2 tsp
-
cinnamon quills3 - 4
Custard
-
unsalted butter plus extra to grease and 150 g melted, to brush1 tsp
-
egg yolks6
-
caster sugar180 g
-
fine semolina180 g
-
milk1500 g
-
natural vanilla extract2 tsp
-
filo pastry12 sheets
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
160.8 mg
Białko
8.4 g
Kalorie
1472.5 kJ /
351.9 kcal
Tłuszcz
7.6 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
63.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Buttermilk rusks
29 godz. 25 min
Croissants
16 godz.
Rich mushroom stew with buttermilk dumplings
45 min
Perfect steak with sauce Bernaise
35 min
Pumpkin Chai Latte
20 min
Wraps with sautéed veggies and herb cream (Thermomix® Cutter, using modes)
45 min
Virgin Lemon and Thyme Cocktail
45 min
Soula's Spanakopita
1 godz. 35 min
Chocolate Fondue
15 min
Warm bulgur salad with orange dressing
40 min
Salted caramel sauce
40 min
White chocolate and tropical trifle
1 godz. 45 min