![Tortini di fichi Tortini di fichi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6801B5B9-4717-43B6-BD2D-098BCFBC6543/Derivates/0a821bc1-0180-4336-8780-7f834d80ed8b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta di mandorle
- 220 g di zucchero
- 220 g di mandorle pelate
- 20 g di liquore
- 1 albume
- 1 g di essenza di mandorla (1 fialetta)
Fichi sciroppati
- 120 g di acqua
- 60 g di zucchero
- 5 g di succo di limone
- 4 fichi freschi lavati e asciugati, a rondelle
Crema al mascarpone
- 100 g di latte
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 40 g di zucchero
- 20 g di amido di mais (maizena)
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 3 tuorli d'uovo
- 300 g di mascarpone
- 60 g di sciroppo di acero
- zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3497 kJ / 836 kcal
- Białko
- 15.1 g
- Węglowodany
- 72.9 g
- Tłuszcz
- 53.1 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Salame bianco con ciliegie
3 Std. 40 Min
Torta bavarese ai tre cioccolati di Luca Montersino
3h 30min
Bavarese al mandarino
4ωρ. 45 λεπτ.
Curd all'arancia
40 Min
Crostata al frutto della passione e vaniglia
23h
Dessert arancia, mandorle e zafferano
2 godz. 30 min
Pastiera cioccolato e Rum con coulis di fragole
3h 30min
Pere sciroppate
721h 20min
Salsa alle ciliegie e sciroppo di carrube
1 Std.
Polpettine di uva e formaggio ai pistacchi
45 Min
Pectina
55 Min
Gelato biscotto ciocco-menta
4小时 5 分钟