![Funghetti sott'olio Funghetti sott'olio](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3A5EC12B-919B-4B10-92E5-39ABED9888A9/Derivates/E2FD8B43-B522-4F9F-823C-FD599DA824F3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di aceto di vino bianco
- 200 g vino bianco secco
- 500 g di acqua
- 3 spicchi di aglio
- 2 foglie di alloro fresche
- 2 chiodi di garofano
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 500 g di funghi freschi piccoli (champignon, chiodini, ecc.), puliti
- 8 grani di pepe nero
- 300 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 12498 kJ / 2987 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 323 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zucchine piccanti
55min
Giardiniera sott'aceto
721h 25 min
Cozze ripiene alla pugliese
1h 25 min
Cozze ripiene
1 Std. 30 Min
Conserva di pomodoro classica
7h 20min
Pomodori secchi sott'olio
721h
Patè di peperoncini
30 min
Peperoni alla pugliese
721h 10min
Carciofini sott'olio
721h 20min
Funghi sott'olio con peperoncini e menta
45min
Melanzane sott'olio alla siciliana
3h 30 min
Zucchine sott'olio
723h 15min