
Urządzenia i Akcesoria
Warzywna zupa krem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
12 porcji
Składniki
-
250 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
50 g oliwy z oliwek
-
800 g warzyw, mieszanych np. cukinii, marchewki, selera, pora, pokrojonych na kawałki
-
1600 g wody
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 łyżeczki soli
-
800 g warzyw, mieszanych (np. cukinii, marchewki, selera, pora), pokrojonych na kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
114 kcal /
479 kJ
Białko
3.3 g
Tłuszcz
4.6 g
Węglowodany
15 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Sód
293.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zupa krem z batatów z orzechową posypką
50 min
Warzywna zupa krem; Warzywa z kurczakiem, ryżem i sosem musztardowym; Lemoniada; Jabłka pod kruszonką
1 godz. 10 min
Zupa krem z marchewki i imbiru; Pulpety rybne z warzywnym ryżem i sosem pomidorowym
1 godz. 5 min
Zupa jarzynowa z makaronem
45 min
Zupa dyniowo-paprykowa; Warzywa z pary; Kurczak w kremowym sosie pomidorowym
1 godz.
Zupa krem z ziemniaków i porów
1 godz.
Zupa krem z cukinii
35 min
Zupa krem z pomidorów
40 min
Zupa krem z pomidorów; Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
1 godz. 40 min
Zupa krem z warzyw
35 min
Zupa krem z dyni z curry
35 min
Zupa krem z brokułu z grzankami
45 min