Urządzenia i Akcesoria
Warzywna zupa krem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
12 porcji
Składniki
-
250 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
50 g oliwy z oliwek
-
800 g warzyw, mieszanych np. cukinii, marchewki, selera, pora, pokrojonych na kawałki
-
1600 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 łyżeczki soli
-
800 g warzyw, mieszanych (np. cukinii, marchewki, selera, pora), pokrojonych na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
293.6 mg
Białko
3.3 g
Kalorie
479 kJ /
114 kcal
Tłuszcz
4.6 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wiosenna zupa jarzynowa z miętowo-pietruszkowym pesto
35 min
Warzywna zupa krem; Warzywa z kurczakiem, ryżem i sosem musztardowym; Lemoniada; Jabłka pod kruszonką
1 godz. 10 min
Dwukolorowa zupa-krem z białych i zielonych warzyw
55 min
Zupa krem z marchewki i imbiru; Pulpety rybne z warzywnym ryżem i sosem pomidorowym
1 godz. 5 min
Zupa jarzynowa z makaronem
45 min
Zupa krem z ziemniaków i porów
1 godz.
Zupa krem z cukinii
35 min
Zupa krem z pomidorów
40 min
Zupa krem z roszponki z brokułami i sosem z czarnych oliwek
45 min
"Serowa" wegańska zupa z brokułów
1 godz.
Zupa pomidorowa z mozzarellą
35 min
Zupa krem z brokułu z grzankami
45 min