Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 50 g oliwy z oliwek
- 800 g warzyw, mieszanych, np. cukinii, marchewki, selera, pora, pokrojonych na kawałki
- 1600 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 2 łyżeczki soli
- 800 g warzyw, mieszanych (np. cukinii, marchewki, selera, pora), pokrojonych na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 479 kJ / 114 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 293.6 mg
Alternatywne przepisy
Zupa krem z brokułu z grzankami
45 Min
Zupa krem z warzyw i pokrzyw z aromatyczną granolą
1hod. 15min
Zupa krem z cukinii
35 Min
Zupa krem z papryki i suszonych pomidorów z gremolatą; Szybka focaccia
50min
Warzywna zupa krem; Warzywa z kurczakiem, ryżem i sosem musztardowym; Lemoniada; Jabłka pod kruszonką
1 Std. 10 Min
Zupa krem z pomidorów
40 Min
Dwa chłodniki: szparagowy z groszkiem i buraczano-pomidorowy
3 Std.
Kremowa zupa z groszku
40 Min
Zupa krem z ziemniaków i porów
1 Std.
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 Min
Zupa krem z dyni z curry
35 Min
Dwukolorowa zupa-krem z białych i zielonych warzyw
55 Min