Warzywna zupa krem

Warzywna zupa krem

4.3 42 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
12 porcji

Składniki

  • 250 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 800 g warzyw, mieszanych np. cukinii, marchewki, selera, pora, pokrojonych na kawałki
  • 1600 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 2 łyżeczki soli
  • 800 g warzyw, mieszanych (np. cukinii, marchewki, selera, pora), pokrojonych na kawałki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 293.6 mg
Białko 3.3 g
Kalorie 479 kJ / 114 kcal
Tłuszcz 4.6 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...