Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di funghi porcini secchi
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 80 g di cipolla, a metà
- 1 spicchio di aglio
- 2 cucchiai di olio di oliva
- 800 g di bocconcini di carne di vitello senza nervi, (ad es. collo, spalla)
- 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe macinato
- 1 cucchiaio di farina
- 300 g di acqua
- 100 g di vino bianco
- 1 dado di carne per brodo (per 0.5 l)
- 2 cucchiai di amido di mais (maizena)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2056 kJ / 494 kcal
- Białko
- 44.3 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Rösti alla bernese
40 Min
Manzo alla borgognona
2 godz.
Rösti di verdure con crema ai funghi
1 Std. 15 Min
Crema di castagne con composta di pere e biscotti per le feste
1h
Pulled pork alle mele
8 Std. 20 Min
Bocconcini di pesce con salsa tartara
50 Min
Birchermüesli
1h 10min
Gulasch di manzo
1 Std. 5 Min
Gulash di patate
1h
Zuppa Tom Kha Gai
35 Min
Stufato di ceci con verdure e chorizo
45 Min
Spezzatino alla zurighese
50 Min