Pasta al forno dell'alpigiano

Pasta al forno dell'alpigiano

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

Pasta, prosciutto e verdure
  • 1 cucchiaino di burro per imburrare
  • 200 g di formaggio Emmental a pezzi (2 cm)
  • 100 g di formaggio Gruviera a pezzi (2 cm)
  • 250 g di cavolo cappuccio a pezzi (3 cm)
  • 200 g di prosciutto cotto a fette, tagliate a metà
  • 1200 g di acqua
  • 300 g di pasta secca tipo maccheroni (tempo di cottura: 5 minuti)
  • 200 g di patate, a pasta gialla densa pelate, a cubetti (1 cm)
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • ½ mazzetto di erba cipollina fresca (circa 10 g), tritata finemente
Salsa
  • 2 uova fresche
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi)
  • ¼ di cucchiaino di noce moscata in polvere
  • ¼ di cucchiaino di pepe di Cayenna macinato
  • ¼ di cucchiaino di sale

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 905 kcal / 3781 kJ
Białko 47.7 g
Tłuszcz 49 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...