Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gros oignon (120 g env.)
- 160 g de pommes de terre
- 1 gousse d'ail
- 20 g de beurre, coupé en dés
- 200 g de fanes de radis
- 450 g d'eau
- du sel
- du poivre moulu
- 120 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 12 radis roses
- 16 tranches de magret de canard fumé
- 2 galettes de riz soufflé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1747 kJ / 420 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 32 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de chou-fleur au curry
35 Min
Soupe de blette
35 Min
Velouté de céleri-rave aux châtaignes, lard croustillant
40min
Soupe de fanes de radis et ses ravioles croquantes au chèvre
45min
Velouté aux cosses de petits pois
35 Min
Potage de carottes aux fanes
40min
Soupe de cresson aux œufs mollets
25 min
Velouté de cresson à la brousse
35 Min
Velouté de topinambour
45min
Velouté de fanes de radis, quenelle au chèvre frais
40min
Velouté de cresson à l'ail
1h
Fanes de radis en velouté et chorizo croustillant
40min