Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g d'eau salée
- 250 g de foies de volaille (canard de préférence), soigneusement nettoyés
- ½ feuille de laurier
- 6 grains de poivre noir
- 150 g de riesling
- 180 g de beurre doux, coupé en morceaux
-
1
c. à soupe de porto
lub 1 c. à soupe de cognac - 1 ½ c. à café de sel
- 3 pincées de poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1241 kJ / 301 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Terrine bressane
24h
Mousse de foies de volaille aux pistaches
24h 20min
Iles flottantes
1h
Terrine de foies de volaille au porto
5u. 50min
Pâté de campagne
48h
Terrine de campagne
4h 30min
OCTOBRE Gâteau de foie blond de Bresse et écrevisse - Eric Robert
2h
Mousse de foies de volaille aux fruits secs
7h 30min
Tuiles aux amandes
25 min
Foie gras de canard
72h
Mousse de foie de volaille au porto
72h
Œufs de caille en gelée d'herbes
2h 30min