Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g d'eau salée
- 250 g de foies de volaille (canard de préférence), soigneusement nettoyés
- ½ feuille de laurier
- 6 grains de poivre noir
- 150 g de riesling
- 180 g de beurre doux, coupé en morceaux
-
1
c. à soupe de porto
lub 1 c. à soupe de cognac - 1 ½ c. à café de sel
- 3 pincées de poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1241 kJ / 301 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Terrine bressane
24h
Pâté de campagne
48h
Rillettes de porc tradition
12u.
Mousse de foie de volaille au porto
72 godz.
Terrine de pintade aux pistaches
24h
Pain d'épices
3 Std.
Iles flottantes
1hod.
Rillettes de canard
2h 30 min
Mousse de foies de volaille aux fruits secs
7 godz. 30 min
Camembert aux fruits secs façon nougat
40 min
Terrine de foies de volaille au porto
5 Std. 50 Min
Foie gras de canard
72 godz.