Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 40 g olive oil
- 2 garlic cloves
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces (4 cm)
- 2 fresh long red chillies, trimmed and deseeded, if preferred
- 120 g white wine
- 2 pinches salt
- 1 pinch ground black pepper
- 500 g water
- 1000 g pipis, cleaned
- crusty bread, of choice, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1674 kJ / 398.6 kcal
- Białko
- 27.5 g
- Węglowodany
- 36.4 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 2172.4 mg
Alternatywne przepisy
Garlic prawns
25min
Sautéed prawns
15min
Red bean ice cream
29h 50min
Tagliatelle with porcini mushrooms
1h
Yu wan tang (fish ball soup)
40 min
Miso soup and sake seafood with rice
1h 5min
Mussels in coconut milk
25min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1 Std. 15 Min
Asparagus and pipis (clams) risotto
1h 30min
Chinese greens with XO sauce
1 Std. 50 Min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40 min
Avgolemono (chicken soup with egg and lemon)
1 Std. 15 Min