Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 40 g olive oil
- 2 garlic cloves
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces (4 cm)
- 2 fresh long red chillies, trimmed and deseeded, if preferred
- 120 g white wine
- 2 pinches salt
- 1 pinch ground black pepper
- 500 g water
- 1000 g pipis, cleaned
- crusty bread, of choice, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1674 kJ / 398.6 kcal
- Białko
- 27.5 g
- Węglowodany
- 36.4 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 2172.4 mg
Alternatywne przepisy
Lontong (Rice Cakes With Vegetable Curry)
Brak ocen
Coconut and Osmanthus Jelly
3 Std. 20 Min
Wagyu beef manti with peas, pickled onions and garlic yoghurt
2h
Sardines in parcels with green bean salad
Brak ocen
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2h 30min
Teochew rice porridge with sweet potato
30 Min
Sous vide kangaroo with rosemary (TM5)
1 Std. 15 Min
Hot and sour soup
55min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20 Min
Roast beef and mushroom pizza
1h 40min
Mediterranean seafood rice with chorizo
1 Std. 5 Min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1 Std. 15 Min