Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chilli oil
- 1 garlic clove
- 1 eschalot, peeled
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 3 tbsp chilli powder, to taste
- 200 g oil
Szechuan soup
- 3 dried shiitake mushrooms
- 10 g dried black fungus (see Tips)
- warm water, for soaking
- 1 cm piece fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 60 - 90 g canned bamboo shoots, drained
- 1000 g water, plus an extra 3 tablespoons
- 200 g pork mince
- 100 g fresh enoki mushrooms, cut into pieces (3 cm)
- 1 tsp soy sauce
- 1 tsp dark soy sauce
- 3 - 4 tbsp Chinese black vinegar, to taste
- ½ tsp salt, to taste
- ½ tsp sugar
- ground black pepper, to taste
- 2 tbsp arrowroot flour
- 150 g tofu, cut into cubes (1 cm)
- 1 egg white, lightly beaten
- 1 - 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 738.2 kJ / 175.8 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 368.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mapo tofu
15 Min
Miso fish with Asian greens
24h 45min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1 Std. 45 Min
Chicken porridge with century egg
30 min
Mixed mushroom congee with pickled eggs
24 Std. 40 Min
Chicken Porridge With Century Egg
30 min
Chai Buey
1 Std. 45 Min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1 godz. 5 min
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1 Std. 50 Min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1 Std. 15 Min
Salted Chicken
5h 10min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.