Urządzenia i Akcesoria
Cherry Blossom Steamed Dumplings
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
16 pieces
Składniki
Prawn filling
-
medium-sized prawns deshelled and patted dry with kitchen towel180 g
-
salt½ tsp
-
sugar¾ tsp
-
white pepper powder¾ tsp
-
potato starch1 ½ tsp
-
egg white1
-
toasted sesame oil2 tsp
-
Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)1 tsp
Dumpling skin
-
wheat starch80 g
-
potato starch80 g
-
purple sweet potato powder10 g
-
water670 g
-
vegetable oil for greasing1 tsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
169 mg
Białko
3 g
Kalorie
243 kJ /
58 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pork Belly In Shrimp Paste
55 min
Cantonese Custard Lava Mooncake
Brak ocen
Prawn Salad with Spiralized Carrots and Cucumbers with Sambal Balado
20 min
Ang Chow Chicken (Red Fermented Rice Wine Chicken)
1 godz. 25 min
Mock Fin Soup
35 min
Ice Cream Sandwiches
18 godz. 55 min
German Cookies
1 godz. 10 min
Steamed Glutinous Rice With Mud Crab
1 godz. 30 min
Chocolate Gingerbread Cookies (Metric)
2 godz. 15 min
Lemonade
5 min
Mantou Buns with Soya Milk
1 godz. 35 min
Deathly gravestone cake
2 godz. 30 min