Cherry Blossom Steamed Dumplings
TM6 TM5

Cherry Blossom Steamed Dumplings

4.5 (2 oceny)

Składniki

Prawn filling

  • 180 g medium-sized prawns, deshelled and patted dry with kitchen towel
  • ½ tsp salt
  • ¾ tsp sugar
  • ¾ tsp white pepper powder
  • 1 ½ tsp potato starch
  • 1 egg white
  • 2 tsp toasted sesame oil
  • 1 tsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)

Dumpling skin

  • 80 g wheat starch
  • 80 g potato starch
  • 10 g purple sweet potato powder
  • 670 g water
  • 1 tsp vegetable oil, for greasing

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
243 kJ / 58 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
8 g
Tłuszcz
2 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Błonnik
1 g
Sód
169 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy