Zwetschgen-Parfait

Zwetschgen-Parfait

4.6 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 8 godz. 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwetschgen entsteint und geviertelt
    300 g
  • roter Traubensaft
    80 g
  • Zwetschgenbrand
    40 g
  • Puderzucker
    50 g
  • Vanilleschote Mark ausgekratzt
    ½
  • Zucker
    100 g
  • Salz
    1 Prise
  • Eigelb
    4
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    300 g
  • Hippengebäckstangen
    40 g
  • Brombeeren
    300 g
  • Erdbeeren
    400 g
  • Limettensaft
    2 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 637 kcal / 2672 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 73 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...