Urządzenia i Akcesoria
Zwetschgen-Parfait
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 8 godz. 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Zwetschgen entsteint und geviertelt300 g
-
roter Traubensaft80 g
-
Zwetschgenbrand40 g
-
Puderzucker50 g
-
Vanilleschote Mark ausgekratzt½
-
Zucker100 g
-
Salz1 Prise
-
Eigelb4
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt300 g
-
Hippengebäckstangen40 g
-
Brombeeren300 g
-
Erdbeeren400 g
-
Limettensaft2 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
7 g
Kalorie
2672 kJ /
637 kcal
Tłuszcz
31 g
Węglowodany
73 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 4/2017
45 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Maronencremesuppe mit Jakobsmuscheln
50 min
Barolo-Birne mit Honig-Parfait
10 godz.
Maronisuppe mit Nuss-Fisch
35 min
Limetten-Joghurt-Mousse auf Erdbeercoulis
2 godz. 15 min
Mango-Joghurt-Mousse
4 godz. 40 min
Ricotta-Terrine mit Basilikum
5 godz.
Limoncello-Creme
5 godz.
Polenta-Flammeri mit Zwetschgenröster
10 godz.
Apfel-Calvados-Sorbet
5 godz. 30 min
Birnen-Parfait
6 godz.
Rhabarber-Parfait
8 godz. 50 min
Zitronen-Parfait
4 godz. 30 min