Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Zwetschgen, entsteint und geviertelt
- 80 g roter Traubensaft
- 40 g Zwetschgenbrand
- 50 g Puderzucker
- ½ Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 100 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 4 Eigelb
- 300 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 40 g Hippengebäckstangen
- 300 g Brombeeren
- 400 g Erdbeeren
- 2 EL Limettensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2672 kJ / 637 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trüffelsuppe mit Kabeljau und Cashewbröseln
55 Min
Orangenparfait
6h 30min
Herzhaftes Zitronen-Sabayon
10min
Panna cotta mit Espresso-Karamell
5h
Birnen-Parfait
6 godz.
Limetten-Joghurt-Mousse auf Erdbeercoulis
2 godz. 15 min
Zabaglione al Prosecco
15 min
Mango-Joghurt-Mousse
4 godz. 40 min
Bayerische Creme
8 godz.
Zwetschgen-Trifle
4 Std.
Panna cotta mit Zimt und Beeren
4 godz. 40 min
Sardische Joghurtcreme
9h