![Zwetschgen-Parfait Zwetschgen-Parfait](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EE25CB9B-B1D8-4E72-A9F0-C2C293A51817/Derivates/80f5e0c2-1f93-447e-a08b-ff054d449f1d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Zwetschgen, entsteint und geviertelt
- 80 g roter Traubensaft
- 40 g Zwetschgenbrand
- ½ Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 50 g Puderzucker
- 100 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 4 Eigelb
- 300 g Sahne
- 40 g Hippengebäckstangen
- 300 g Brombeeren
- 400 g Erdbeeren
- 2 EL Limettensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2672 kJ / 637 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Forellen-Erbsen-Terrine
7h 45min
Forellencreme
10min
Orangenparfait
6h 30min
Panna Cotta
5 Std.
Focaccia Tonnata
1h 30min
Panna cotta mit Zimt und Beeren
4h 40 min
Mango-Joghurt-Mousse
4h 40 min
Panna cotta mit Espresso-Karamell
5 Std.
Sauce Hollandaise mit Varianten
10min
Limoncello-Creme
5 Std.
Forellenmousse
5 min
Panna Cotta mit Früchten im Gewürzsud
7 Std.