Mango-Joghurt-Mousse

Mango-Joghurt-Mousse

4.1 56 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
4 Portionen

Składniki

Mousse
  • weiße Gelatine
    4 Blätter
  • Wasser
  • Zucker
    50 g
  • Limette Bio, 2 Streifen Schale (à 2 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
    1
  • Wasser und etwas mehr zum Einweichen der Gelatine
    2 EL
  • Mango in Stücken
    300 g
  • Joghurt, 3,5% Fett
    150 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    250 g
Topping
  • Sesamkrokant
    40 g
    40 g Erdnusskrokant
  • Mango in Stücken
    150 g
  • Orangensaft
    100 g
  • Minzblätter
    8 - 10

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 404 kcal / 1696 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...