Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse
- 4 Blätter weiße Gelatine
- Wasser
- 50 g Zucker
- 1 Limette, Bio, 2 Streifen Schale (à 2 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 2 EL Wasser und etwas mehr zum Einweichen der Gelatine
- 300 g Mango, in Stücken
- 150 g Joghurt, 3,5% Fett
- 250 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
Topping
-
40
g Sesamkrokant
lub 40 g Erdnusskrokant - 150 g Mango, in Stücken
- 100 g Orangensaft
- 8 - 10 Minzblätter
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1696 kJ / 404 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Limetten-Ingwer-Mousse
8 godz. 20 min
Kaffee-Panna-cotta mit Pinienkern-Karamellsauce
4 godz. 40 min
Mango-Kokos-Mousse
4 godz. 35 min
Joghurtmousse Vanille
2h 30 min
Erdbeermousse
4 Std. 15 Min
Quark-Mousse
5h
Limetten-Joghurt-Mousse auf Erdbeercoulis
2 Std. 15 Min
Himbeerwolke
2h 10 min
Zwetschgen-Parfait
8 godz. 40 min
Zitronen-Joghurt-Mousse
1h 15 min
Joghurt-Mousse mit Apfel-Birnen-Kompott
2h 30 min
Panna cotta mit Zimt und Beeren
4 godz. 40 min