Mapo-Tofu (麻婆豆腐)

Mapo-Tofu (麻婆豆腐)

3.2 77 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Frühlingszwiebeln 1½ in Stücken und ½ in feinen Ringen, zum Bestreuen
    2
  • Knoblauchzehen
    3
  • neutrales Öl
    10 g
  • Tofu, fest in Würfeln (ca. 1,5 cm)
    600 g
  • Austernsauce
    20 g
  • scharfe Bohnenpaste (siehe Tipp)
    40 g
  • Sesamöl, geröstet
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 177 kcal / 741 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...