Dýňové noky s Taleggio omáčkou

Dýňové noky s Taleggio omáčkou

3.9 13 rating
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 porcí

Składniki

  • 50 gramů sýru parmazánu na kousky (3 cm)
  • 600 gramů vody
  • 500 gramů brambor, moučných typu C, oloupaných, na plátky
  • 300 gramů dýně na kostičky (2-3 cm)
  • 550 gramů polohrubé mouky nebo dle potřeby
  • 5 gramů citrónové kůry (opcjonalnie) bio
  • 1 vejce
  • 3 čajové lžičky soli
  • 1 špetka muškátového oříšku, mletého
  • 25 gramů másla
  • 300 gramů mléka
  • 15 gramů hladké mouky
  • 150 gramů italského sýru taleggio na kousky (3 cm)
    150 - 200 gramů sýru goudy
  • ½ svazek pažitky nasekané

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porci

Białko 26.2 g
Kalorie 2473 kJ / 591 kcal
Tłuszcz 22.7 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 75.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...