Steamed Seared Quail, Celeriac Tea, Celeriac and Apple

Steamed Seared Quail, Celeriac Tea, Celeriac and Apple

Brak ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
4 portions

Składniki

Brine
  • water
    500 g
  • fine sea salt
    25 g
  • pink Himalayan salt coarse
    2 ½ tsp
  • clove
    1
  • bay leaf
    1
  • juniper berries
    2
  • orange peel
    1 piece
  • quails oven ready
    4
Celeriac Tea
  • rapeseed oil
    10 g
  • celeriac large
    1
  • onions sliced
    100 g
  • garlic cloves sliced
    2
  • fresh sage leaves
    2
  • dried shiitake mushrooms
    10 g
  • chicken stock strong-flavoured
    1000 g
  • baby cos lettuce leaves
    8
Celeriac Purée
  • double cream
    80 g
  • unsalted butter cut in pieces
    60 g
  • fine sea salt to taste
  • ground black pepper to taste
  • rapeseed oil
    10 g
  • unsalted butter
    30 g
  • watercress stalks
    8 g
  • apples cut in matchsticks with peel at each end
    2

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 774 kcal / 3220 kJ
Białko 52 g
Tłuszcz 54 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...