Bulgur-Kichererbsen-Salat

Bulgur-Kichererbsen-Salat

4.0 228 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
2 Portionen

Składniki

Dressing
  • Soja-Joghurtalternative natur
    100 g
  • Orangensaft
    50 g
  • Zitronensaft
    5 g
  • Rapsöl
    10 g
  • Salz
    ½ TL
  • Koriander, gemahlen
    ¼ TL
  • Kreuzkümmel (Cumin)
    ¼ TL
  • Cayenne-Pfeffer
    2 Prisen
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Piment
    2 Prisen
  • Agavendicksaft
    10 g
Salat und Fertigstellung
  • rote Paprika (ca. 100 g), in Stücken
    1
  • Möhre (ca. 100 g), in Stücken
    1
  • Minze abgezupft
    5 Stängel
  • Wasser
    200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 TL
    ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Salz
    ½ TL
  • Bulgur
    100 g
  • Kichererbsen, aus der Dose abgetropft
    120 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 13 g
Kalorie 1632 kJ / 390 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 10.4 g
Węglowodany 58 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...