Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dressing
- 100 g Soja-Joghurtalternative natur
- 50 g Orangensaft
- 5 g Zitronensaft
- 10 g Rapsöl
- ½ TL Salz
- ¼ TL Koriander, gemahlen
- ¼ TL Kreuzkümmel (Cumin)
- 2 Prisen Cayenne-Pfeffer
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Piment
- 10 g Agavendicksaft
Salat und Fertigstellung
- 1 rote Paprika (ca. 100 g), in Stücken
- 1 Möhre (ca. 100 g), in Stücken
- 5 Stängel Minze, abgezupft
- 200 g Wasser
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ½ TL Salz
- 100 g Bulgur
- 120 g Kichererbsen, aus der Dose, abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1632 kJ / 390 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 10.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quinoasalat mit Gemüse und Kräutern
35min
Couscous-Curry-Salat mit Kichererbsen
15min
Bunter Quinoa-Salat
50min
Bunter Quinoasalat
50min
Quinoa-Salat mit Sonnenblumenkernen
40min
Quinoa-Salat mit Zucchini und Möhren
1h 45 min
Bulgur-Kichererbsen-Salat
2h 45min
Blumenkohl-Kichererbsen-Salat
40min
Quinoa-Gemüse-Salat
30min
Bulgursalat
35min
Tomaten-Couscous
20min
Quinoa-Tabouleh
40min