![Rotolini di crêpes di grano saraceno al salmone Rotolini di crêpes di grano saraceno al salmone](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8FFC1664-7A37-4705-93E3-595DF668CAB9/Derivates/D5CCEFCC-2C92-40FB-8485-CEA7F41366A2.jpg)
Wersje kompatybilne
Rotolini di crêpes di grano saraceno al salmone
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpes
- 200 g di farina di grano saraceno
- 1 cucchiaino di sale
- 150 g di latte
- 300 g di acqua
-
50
g di burro salato + q.b.
lub 50 g di burro
Farcitura
- 180 g di panna acida
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco
- 30 g di erba cipollina fresca, tritata + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 150 g di salmone affumicato a fette e tagliato a striscie (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1382 kJ / 331 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paté di olive
10 min
Grissini al prosciutto (senza glutine)
1 godz. 10 min
Eclairs e bignè al formaggio (senza glutine)
1 godz. 20 min
Mousse di prosciutto, tonno o formaggio
10 min
Bignè al salmone
1h 50 min
Sformatini di uova e funghi
40min
Muffin salati salmone e aneto
50 min
Bignè con tre mousse
2h
Tartine di pane alla menta
4sa 10 dk
Clafoutis alle fragole (senza glutine)
1 godz.
Sorbetto al Gin tonic e cetriolo con tuile alla menta
3 Std. 40 Min
Flan al salmone affumicato
45 min