![Crema di pere e cioccolato Crema di pere e cioccolato](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1A9CE642-21CB-4E00-9A23-C9B280CBA7A9/Derivates/ed3e02a1-e901-4cbc-9d07-8295bb0cbf78.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g di radice fresca di zenzero
- 20 g di zucchero
- 300 g di pere
- 1 foglio di gelatina (5 g), precedentemente ammollato in acqua fredda e strizzato
- 120 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- cioccolato fondente a scaglie, q.b. per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 745 kJ / 178 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 15.6 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Mousse allo yogurt
2h 40min
Crema agli amaretti "salva dessert"
10 min
Mousse di cioccolato profumata all'arancia e cannella
2h 20min
Budino al caffè e arancia
1h 55min
Cheesecake alle castagne
1 Std. 30 Min
Crema di mele e cioccolato (di Luca Montersino)
25 min
Parfait di fragole
3hod. 15min
Budino al cocco
3hod. 15min
Cocktail analcolico al kiwi
15 min
Budino agli agrumi
3hod. 15min
Fudge al cioccolato con pistacchi
2h 20min
Crema golosa alle banane e miele
35 min