Urządzenia i Akcesoria
Sheek Kebab
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 Stück
Składniki
-
Koriander frisch, abgezupft20 g
-
Minzblätter frisch5 g
-
Zwiebeln halbiert120 g
-
Knoblauchzehen2
-
grüne Chilischoten, frisch halbiert, entkernt1 - 2
-
Lammhackfleisch zerzupft500 g
-
Zitronensaft20 g
-
Kurkuma, gemahlen1 ½ TL
-
Koriander, gemahlen1 ½ TL
-
Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen1 ½ TL
-
Garam Masala (siehe Tipp)1 TL
-
Paprika edelsüß1 TL
-
Salz1 TL
-
Pflanzenöl zum Einfetten1 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
8 g
Kalorie
492 kJ /
118 kcal
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Die Aromen Indiens
72 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Puri
35 min
Gulab Jamuns
2 godz. 30 min
Gefüllte Parathas
1 godz. 20 min
Gemüsefüllung für Samosas
30 min
Rindfleisch-Köfte mit Safran-Joghurt
1 godz. 20 min
Lamm Rogan Josh
1 godz. 45 min
Lamm-Kebab
35 min
Thunfisch-Oliven-Empanaditas
2 godz. 15 min
Lamm Curry mit Paprika - Bhoona Gosht
1 godz. 15 min
Kofta Curry
1 godz. 10 min
Pilaw-Reis
40 min
Beef Madras
1 godz. 30 min