Wersje kompatybilne
Persischer Dill- und Limabohnen-Reis mit Granatapfel
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g Dill, abgezupft
- 1000 g Wasser
- 1 TL Salz
- 350 g Basmati-Reis
- 400 g grüne Babylimabohnen, TK
- 1 TL Safranfäden
- 30 g Öl
- 200 g Feta, zerbröselt
- 50 g Granatapfelkerne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1656 kJ / 395 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gaji Namul (Gedünstete Aubergine)
45min
Zitronenreis
40 min
Mapo-Tofu (麻婆豆腐)
20min
Baingan Raita (Auberginen Raita)
15 min
Persisches Pilaw mit Masala-Joghurt
30 Min
Orientalischer Kartoffelsalat
2h
Baku - Dolma
1 godz. 45 min
Linsen und Reis mit frittierten Zwiebeln (Mujadarrah)
1 godz. 5 min
Marokkanische Harira-Suppe mit Hähnchen
55 λεπτ.
Gefüllte Auberginen mit Safran und Granatapfel
1 Std.
Auberginen-Kokos-Erdnuss-Curry
30 Min
Tabouleh
15 min